Varighet : 2 dager
Målgruppe
- Ledere som jobber med risikostyring
- Personell som inngår i selskapets granskningsgruppe
- Annet relevant personell
Innhold
- Generell beskrivelse av regelverk
- Generell beskrivelse av partsamarbeid
- Granskingskingsprosessen
- Granskingsmetodikk, MTO-metoden
- Hendelses- og årsaksanalyse
- Barriereanalyse
- Avviksanalyse
- Barriereanalyse
- Praktisk oppgave
Om Kurset
«Hovedformålet med granskinger og undersøkelser i etterkant av uønskede HMS hendelser er å identifisere erfaringspunkter som kan bidra til læring, samt å hindre gjentakelse» (SfS anbefaling 029N/2020).
Maersk training har utviklet kurset basert på SfS (Samarbeid for Sikkerhet) sin beste praksis 029N/2020. Kurset støtter generelle myndighetskrav inkludert Styringsforskriften §20.
Kurset er praktisk rettet og skal gi grunnlag for at virksomheter kan organisere og gjennomføre interne ulykkes-granskinger på en systematisk og effektiv måte.
Etter kurset skal deltagerne inneha kompetanse til å bruke MTO (Menneske-Teknologi- og Organisasjon) metoden som verktøy for å foreta/delta i gransking og undersøkelser etter en uønsket hendelse.
(MTO) metoden er et analytisk verktøy som læres og brukes under kurset. MTO metodikken er den mest brukte i Norsk petroleumsvirksomhet. Myndighetene benytter også denne metoden i sine undersøkelser og granskinger etter ulykkeshendelser i industrien.
Ved fullført kurs
Etter kurset skal deltagerne inneha kompetanse til å bruke MTO modellen som verktøy for å foreta/delta i egen gransking og undersøkelse ved en hendelse. Deltagerne skal også ha forståelse av hvorfor en gransker og hvorfor en benytter seg av MTO – metodikken.