ResQ - Maersk Training
ResQ%20Logo%20farge%20f05046%20liten-01-01
VIP
Min Side
Min Side
Intra
Intranett
1200px-Flag_of_the_United_Kingdom_svg
ResQ er nå Maersk Training - samme bestillingsprosess. Samme gode service. 
ResQ er nå Maersk Training - samme bestillingsprosess. Samme gode service.

FSE Kurs for elektrikere

RESQ-Tananger%20509%20of%20780
FSE-kurs, som står for "Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg," er en obligatorisk opplæring for alle som arbeider med eller nær elektriske installasjoner. Formålet med FSE-kursene er å øke sikkerheten og redusere risikoen for elektriske ulykker, både for personell som arbeider med elektriske anlegg og for brukere av slike anlegg.
Du kan nå ta hele FSE kurset hos oss, både e-læring og den praktiske førstehjelpsdelen. 

Våre 3 FSE kurs:
FSE -Praktisk førstehjelp

FSE – Lav- og høyspenning med førstehjelp E-læring og praktiske øvelser

FSE - Lav spenning med førstehjelp E-læring og praktiske øvelser


Kontakt: post@maersktraining.com for booking

 

Det er flere viktige grunner til at FSE-kurs er påkrevd:

  1. Sikkerhet for arbeidere og omgivelser
    Hovedgrunnen til at FSE-kurs er nødvendig, er å sikre at arbeidere som jobber med elektriske anlegg har nødvendig kunnskap om å utføre arbeid på en trygg måte. Elektriske ulykker kan føre til alvorlige skader, som brannskader, strømgjennomgang eller til og med dødsfall. Med riktig opplæring kan slike hendelser unngås.

  2. Forskriftskrav
    Forskriften om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg (FSE) setter krav til at alle som arbeider med elektriske anlegg skal ha gjennomgått opplæring i sikkerhet og beredskap. I henhold til FSE § 7, Opplæring og instruksjon, må arbeidstakere ha nødvendig opplæring i førstehjelp og sikkerhet for å kunne utføre sine oppgaver uten fare for liv og helse.

  3. Førstehjelp ved elektriske ulykker
    FSE-kurset inneholder opplæring i livreddende førstehjelp. Dette er en essensiell del av sikkerhetsopplæringen, da arbeidere i elektriske miljøer kan bli utsatt for elektriske støt. Ifølge FSE § 8, Førstehjelpsopplæring, skal de som arbeider i eller med elektriske anlegg ha oppdatert førstehjelpsopplæring, inkludert spesifikke tiltak ved strømskader.

Oppdatering og vedlikehold av kunnskap
Ifølge forskriften kreves det at alle som arbeider med elektriske anlegg, gjennomfører FSE-kurs årlig for å holde kunnskapen oppdatert. Dette sikrer at arbeidstakere til enhver tid er kjent med gjeldende sikkerhetsrutiner og forskrifter. I henhold til FSE § 7 er det arbeidsgivers ansvar å sørge for at opplæringen blir gitt regelmessig, og at den er relevant for de konkrete arbeidsoppgavene.



Forskjellen på våre 3 FSE kurs:

 

Forskjellen på de ulike FSE-kursene , ligger i hva slags elektriske anlegg de fokuserer på, hvordan kursene gjennomføres, og hvilke spesifikke krav som dekkes. Her er en forklaring på hvert kurs og forskjellen mellom dem:
 

1. FSE – Praktisk førstehjelp

Dette kurset er rettet mot å gi en generell opplæring i førstehjelp ved arbeid på elektriske anlegg. Det dekker både lavspennings- og høyspenningsanlegg, og omhandler håndtering av elektriske støt, brannskader og hjertestans som følge av strømgjennomgang.

Innhold:

  • Førstehjelp for elektriske ulykker, som HLR (hjerte-lunge-redning)
  • Livreddende tiltak og rutiner ved strømskader

Hvem det passer for:
Dette kurset passer for de som har tatt regelverksdelen av kurset som e-læring og mangler den praktiske førstehjelpsdelen.
 

2. FSE – Lav- og høyspenning med førstehjelp E-læring og praktiske øvelser

Dette kurset dekker både lavspenningsanlegg (inntil 1000V) og høyspenningsanlegg (over 1000V). Det gir en mer omfattende opplæring som inkluderer både teoretisk e-læring og praktiske øvelser. Kurset dekker ikke bare førstehjelp, men også detaljerte sikkerhetsregler for arbeid med både lavspenning og høyspenning.

Innhold:

  • Sikkerhetsprosedyrer for arbeid på både lav- og høyspenningsanlegg
  • Risikoanalyse og arbeidsmetoder for å redusere fare ved elektrisk arbeid
  • Førstehjelp for elektriske skader
  • Praktiske øvelser som fokuserer på konkrete situasjoner og redningsprosedyrer i høy- og lavspenningsmiljøer
  • Sikkerhetsprosedyrer for arbeid med lavspenningsanlegg
  • Spesifikke førstehjelpsprosedyrer for lavspenningsskader
  • Praktiske øvelser som trener på situasjoner som kan oppstå ved arbeid med lavspenning

Hvem det passer for:
Kurset er laget for personer som arbeider med både høy - og lavspenningsinstallasjoner. Dette inkluderer elektrikere, lærlinger, teknisk personale og servicepersonell som jobber med slike anlegg.

 

3. FSE – Lavspenning med førstehjelp E-læring og praktiske øvelser

Dette kurset fokuserer kun på lavspenningsanlegg (under 1000V). Akkurat som det forrige kurset, kombinerer det e-læring med praktiske øvelser, men det tar ikke for seg arbeid med høyspenningsanlegg. Det passer for de som primært arbeider med mindre elektriske anlegg og utstyr der risikoen for strømgjennomgang er begrenset til lavere spenninger.

Innhold:

  • Sikkerhetsprosedyrer for arbeid med lavspenningsanlegg
  • Spesifikke førstehjelpsprosedyrer for lavspenningsskader
  • Praktiske øvelser som trener på situasjoner som kan oppstå ved arbeid med lavspenning

Hvem det passer for:
Kurset er laget for personer som arbeider med lavspenningsinstallasjoner, slik som boliginstallasjoner, lysanlegg og mindre elektriske systemer. Dette inkluderer elektrikere, lærlinger, teknisk personale og servicepersonell som jobber med slike anlegg.

 

Oppsummert:

  1. FSE – Praktisk førstehjelp: Et generelt førstehjelpskurs for elektriske anlegg med vekt på håndtering av strømskader. Fokus på både lav- og høyspenning, men uten dyptgående tekniske krav.

  2. FSE – Lav- og høyspenning med førstehjelp E-læring og praktiske øvelser: Et mer omfattende kurs som dekker både lav- og høyspenningsanlegg, med både teoretisk og praktisk opplæring, rettet mot fagpersonell som arbeider direkte med slike anlegg.

  3. FSE – Lavspenning med førstehjelp E-læring og praktiske øvelser: Et kurs som fokuserer kun på lavspenningsanlegg og kombinerer teori og praksis, rettet mot personell som arbeider med elektriske systemer under 1000V.

  4. Alle kursene har som mål å ivareta sikkerheten og redusere risikoen for ulykker ved arbeid med elektriske anlegg, men de varierer i omfang og hvilke typer anlegg de fokuserer på.

     

     

DEL
Skal offshore flygninger i Norge fortsatt bytte til nytt pustesystem? (23.03.24)
Skal offshore flygninger i Norge fortsatt bytte til nytt pustesystem?
To spinnville skotter er på tur i Norge og på besøk hos Maersk Training for sikkerhetskurs (29.02.24)
To spinnville skotter er på tur i Norge og på besøk hos Maersk Training for sikkerhetskurs
Skuldermåling blir tilleggskurs i April (29.02.24)
Skuldermåling blir tilleggskurs i April
Customer event Stavanger (26.02.24)
Customer event Stavanger
Facebook
Instagram
LinkedIn