Jobbe som kokk offshore betyr at du jobber som storkjøkken kokk og skal mette hele besetningen om bord, dette betyr i løpet av en dag stort volum av mat og mennesker som skal ha mat samtidig som gjør at jobben krever mye planlegging og kontroll over logistikken.
Før maten kan tilberedes, ligger det mye planlegging for å sette sammen retter og menyer som både er velsmakende, næringsrike og varierte. Ofte jobber du under stort tidspress og må planlegge godt og jobbe rasjonelt for å få alt til å gå opp. Yrket passer for deg som er glad i å lage mat, og som trives med å jobbe i høyt tempo og under press.
Typiske arbeidsoppgaver for en offshore kokk:
- Planlegge og tilberede mat i store kvantum
- Bestemme og sette sammen måltider og menyer
- Planlegge og ha oppsyn med kjøkkenarbeidet
- Sørge for god hygiene
Kurs og erfaringer du bør ha for å jobbe som kokk offshore:
Personlige egenskaper:
Som kokk offshore må du trives med en hektisk arbeidshverdag, og kunne jobbe systematisk, nøyaktig og selvstendig. Jobben kan være belastende for skuldre, knær og rygg, så god helse er nødvendig. Gode evner til å formidle, kommunisere og samarbeide er også viktig i en slik jobb.
Minimumskrav for alle som skal jobbe offshore er at de må ha godkjent helseattest, grunnleggende sikkerhetskurs for offshore eller grunnleggende sikkerhetskurs for sjøfolk. Stillingene offshore krever at du har gode kunnskaper i norsk (skandinavisk) og engelsk.
Søkere for offshore stillinger som innehar fagbrev og relevant erfaring vil som oftest bli foretrukket, men det vil fortsatt være muligheter å komme seg offshore uten fagbrev og erfaring.